IGNIS sau SWIFT? Răspunsul e la noi, alegerea la tine!

Vrei o mașină mică, agilă, prietenă cu orașul, ușor de remarcat oriunde și care pe volan să aibă un mare S? Suzuki vine cu două opțiuni! Ignis și Swift! Hai să le descoperim un pic și să-ți formezi o idee despre ce ți s-ar potrivi mai bine! Deocamdată, le trecem în revistă. La sfârșitul articolului, sperăm să te poți denumi o persoană hotărâtă.

EXTERIOR

Ignis se caracterizează ca fiind un crossover urban, iconic, care-ți stârnește simțurile. Face impresie încă de la prima privire, mai ales că moștenește elemente din modelele vechi ale lui Swift (cum ar fi montații laterali de culoare neagră), dar și de la Vitara și strămoșii Fronte Coupe și Cervo. Pe de altă parte, Swift se mândrește cu prezența impresionantă dată de statura joasă, scurtă și lată, ce trasează cu linii precise dinamismul debordant.

INTERIOR

În  Ignis, interiorul îți va lăsa personalitatea să-și pună amprenta. Poți opta pentru accente portocalii sau titanium încadrate de o atmosferă premium. Spațiul se poate mări dacă ai nevoie de mai mult, bancheta din spate fiind culisantă și fracțională 50/50.

Nici Swift nu se lasă mai prejos. Este gata să îți crească adrenalina prin volanul în forma „D”, și consola centrală care creează o atmosferă sportivă de înaltă calitate. În același timp, se bucură de un sistem audio performant în care pot fi selectate patru moduri principale de operare: Listen, Call, Drive și Connect.

PERFORMANȚĂ

Pentru unii, sentimentul de la volan este cel mai frumos. Astfel, ambele modele dispun de un motor 1.2 Dualjet (care realizează echilibrul ideal între putere optimă și consum redus de combustibil),  dar și de sistemul ALL GRIP.

Conservarea mediului devine din ce în ce mai importantă, iar Ignis și Swift se bucură de sistemul Hibrid SHVS, care:

  • reduce consumul de carburant prin folosirea energiei recuperate la frânare;
  • reduce zgomotul la pornirea motorului;
  • crește cuplul la turație joasă;
  • prelungește durata de viață a acumulatorului Pb-acid;
  • reduce uzura sistemului de frânare;

SIGURANȚĂ

Siguranța pe care mașina o oferă este unul dintre cei mai importanți factori care determină achiziționarea ei.

Suzuki Ignis are doi ochi protectori: camere care măsoară distanțe și forme, pentru a detecta obstacolele din apropiere, dar și benzile de circulație. Aceste cunoștințe se comprimă în trei sisteme de siguranță cu care Ignis e echipat: Asistența Duală a Frânării, Asistența la menținerea benzii de circulație, și Avertizarea în cazul unui comportament anormal la volan.

Te întrebi cu ce se laudă Swift? Ei bine, dacă Ignis dispunea de două camere, Swift se bucură de doi senzori care fac același lucru. La rândul lui, este echipat cu Dual Sensor Brake Support, Avertizare la părăsirea benzii de circulație, și Avertizarea în cazul unui comportament anormal la volan. Însă, el mai dispune și de Cruise Control Adaptativ și Asistența la comutarea între fazele de lumină.

DATE TEHNICE

Care este consumul?: una dintre primele întrebari pe care le aude consilierul de vânzări în discuțiile cu clienții. Felul în care conduci va determina acest factor. Ignis se bucură de un consum de 4.7 în oraș, iar 4.1 în afara lui. Swift vine în completarea fratelui său cu un consum urban de 4.6, iar extraurban chiar de 3.9.

Ambele dispun de trei versiuni destinate tipului tău de condus. În alegerea lui Ignis, poți opta pentru GL, GL+, GLX, iar prețul de început pornește de la 10.450€. Swift dispune de Cool, Passion sau Spirit, începând de la 11.015€.

Cu siguranță, orice ai alege, poți fi convins/ă că vei avea parte de călătorii frumoase. Pentru ca decizia să se concretizeze, te așteptăm în showroom-ul nostru! 🙂

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top