Pleacă în vacanță accesorizat, pentru amintiri de neuitat!

Soare, vacanță, relaxare: cuvintele care îți trezesc instinctul aventurier și te fac să aștepți cu nerăbdare ziua în care strigi „out of office!”. 70% dintre români preferă să meargă cu mașina inclusiv spre destinații mai îndepărtate precum Italia, Austria sau Franța, arată un studiu făcut în țara nostră. Un zbor către Roma durează două ore. O călătorie cu mașina spre aceeași destinație durează o zi întreagă. Ai putea spune că nu merită, însă beneficiile nu lipsesc. Îți poți face programul cum vrei, scapi de check-in și nici nu te grăbește nimeni, pentru că nu se închid porțile de îmbarcare. În plus, poți pune în bagaj tot ce ai nevoie. Pe lângă toate astea, peisajele pe care le întâlnești merită tot efortul. Cum ar fi să călătorești cu mașina în vacanță? Dacă e prima oară când iei în considerare această variantă, îți propunem câteva ponturi de care să ții cont pentru călătorii frumoase.

Siguranța înainte de toate

Prima lecție învățată la școala de șoferi: „înainte de fiecare drum, punem centura de siguranță!”. E fraza pe care toți am auzit-o cel puțin de câteva ori. Chiar dacă ți se pare un lucru banal, mulți nu-l respectă, cu toate că s-a dovedit că aproape 15.000 de oameni din Statele Unite au fost salvați în 2016 datorită centurii de siguranță. În cazul în care vei avea copii în mașină, nu uita de scaunul special, iar dacă vrei să-ți iei și un prieten patruped, cușca ar fi locul lui ideal.

Dacă te încumeți să parcurgi un drum de câteva sute de km și nu numai, trebuie să verifici presiunea anvelopelor. E ideal să fie măsurată când pneurile sunt reci, dar și, în medie, cel puțin o dată pe lună. Ar fi bine să faci și o revizie completă a automobilului, ca să te asiguri că nu vei avea parte de surprize neplăcute în timpul călătoriei. Drumurile pot deveni mai liniștite și datorită sistemelor de siguranță ale automobilelor Suzuki. Toate îți dublează simțurile, pentru ca tu să ai parte de călătorii fără probleme.

Planifică-ți traseul

Nu e cazul să mergi „pe colo și pe dincolo”. E bine să îți planifici drumul pentru a ști care rută îți va oferi o șosea mai bună, dar și care traseu îți va bucura ochiul cu peisaje despre a căror existență nu știai. De asemenea, verifică din timp condițiile de trafic, de vreme, și ai grijă pentru că odată cu sezonul cald, apar de nicăieri participanții la trafic pe două roți. Traficul se intensifică și trebuie să fim de două ori mai atenți, să adoptăm un stil de condus preventiv și să păstrăm extra spațiu pentru musafirii de sezon ai șoselelor.

Accesorii must-have

Imaginează-ți cum ar fi să n-ai un suport de telefon. În mână nu poți să-l ții și, uite așa, te trezești că te-ai rătăcit pe undeva. Pe drumuri necunoscute ți-ar fi imposibil să nu folosești aplicațiile GPS. Tocmai de aceea, accesoriile audio și de navigare sunt esențiale în asemenea momente. Bicicleta, chiar dacă ai plia-o, n-ar avea loc în portbagaj peste atâtea bagaje. Interesează-te din timp despre suportul de biciclete, sunt mai multe tipuri, iar tu știi cel mai bine care ți se potrivește. La drum lung ți se face foame imediat, iar proviziile trebuie făcute din timp: ceva dulce, ceva sărat, o sticlă de apă și un pachet de gume, se adună toate și cel mai bine ar fi să stea într-un singur loc. Ai nevoie de o geantă pentru depozitare. Ca să-ți faci o idee despre ce accesorii ai mai avea nevoie, te invităm să dai click aici și să alegi ce îți este folositor.

Știi cum se zice, „în viață trebuie să le încerci pe toate”, iar o călătorie de o așa anvergură trebuie încercată măcar o dată. Dacă vrei, totuși, să găsești partenerul ideal de drum, te așteptăm în showroom să-l întâlnești! 🙂

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top