Suzuki S-CROSS: între plăcerea de a conduce și bucuria de a fi pasager

Suzuki S-CROSS

Când ești înconjurat(ă) de automobile toată ziua, uneori pierzi din vedere că acestea sunt mai mult decât specificații tehnice sau culori frumoase. Alteori, zâmbetul ce apare pe chipul unui posesor de Suzuki atunci când îi înmânăm cheile noului său autovehicul ne face să realizăm că acea caroserie ia forma unor vise, dorințe și a unei agoniseli importante.

Iar atunci când ne simțim deconectați, pornim la drum. În acest weekend, Suzuki S-CROSS a fost cel care ne-a reamintit că nu destinația este cea care contează, ci călătoria și partenerul de drum.

Deși aplicațiile meteo ne promiseseră vreme frumoasă, plimbarea noastră a început sub semnul întrebării: începe sau nu ploaia? Și nu doar că a început, dar a plouat torențial pentru mai mult de 80km de autostradă. De la primii stropi de apă, senzorii de ploaie din parbriz s-au activat, iar ștergătoarele au pornit și au ținut pasul cu toate modificările cantității de apă. Mai important decât asta, de remarcat este modul în care S-CROSS a asigurat un condus stabil și sigur chiar și atunci când carosabilul era inundat și efectuam o depășire.

Probabil te întrebi pe mod de condus ne-am început ziua. Ei bine, călătoria am început-o cu sistemul ALLGRIP setat pe auto și am mers atât de lin, încât pasagerii de pe bancheta din spate, îmbiați și de ploaia de afară, s-au cufundat într-un somn odihnitor.

Dar gata cu somnul! Cerul s-a limpezit, asfaltul s-a uscat, așa că am comutat pe modul Sport. Motorul și-a schimbat sunetul, a început să „toarcă” supărat, încurajându-ne să ne înscriem în depășiri fără emoții.

Călătoria a devenit cu adevărat distractivă când drumul a început să șerpuiască ușor și să urce. S-CROSS ne-a demonstrat că, în mod contrar dimensiunilor sale, poate fi foarte stabil în viraje și abordează cu încredere urcușurile.

Suzuki S-CROSS     Suzuki S-CROSS

Dintr-o dată, în zare s-a întrevăzut un drum de pământ ce părea să meargă de-a lungul unui râu. Ne-am decis să părăsim drumul asfaltat și să testăm abilitățile offroad. Deși diferența de nivel dintre asfaltul șoselei și pământ era destul de mare, ne-am bucurat că suntem în S-CROSS și am profitat de garda generoasă la sol de 175 mm.

Ajunși în pădure, am deschis complet trapa panoramică, iar tot peisajul superb și aerul proaspăt ne-au „inundat” interiorul.  Câteva viraje mai încolo și mulți metri avansați în altitudine, am ajuns în locul perfect pentru picnic. Am verificat cu atenție împrejurimile folosind camera 360 de grade (cine ar fi crezut ca poate fi atât de utilă și în pădure?) și am parcat chiar pe malul apei, la umbră, între doi copaci.

Din generosul portbagaj de 430 litri am început să descărcăm tot ce adusesem pentru pauza de masă: de la hamace, mobilierul de grădină (scaune și masă), până la caserolele cu alimente și lada frigorifică pe care am ținut-o conectată la alimentarea din portbagaj tot drumul.

Suzuki S-CROSS    Suzuki S-CROSS

Drumul înapoi spre casă ne-a găsit tot cu zâmbetul pe buze. Chiar dacă fiecare kilometru ne aducea mai aproape de aglomerație, agitație și betoane, S-CROSS a continuat să ofere motive de bucurie. Pentru pasageri, surpriza a fost să se bucure de panorama unui apus de soare chiar din automobil, în timp ce șoferul a condus relaxat știind că sistemele de siguranță din pachetul Suzuki Safety Support îl asista în fiecare clipă.

Când a venit vremea să tragem concluziile, nu ne-a fost deloc greu. În bătălia acerbă pentru atenție ce se dispută între diversele modele de autovehicule, Suzuki e precum prietenul acela discret pe care știi că te poți baza mereu.

Design-ul noului S-CROSS va întoarce priviri, dar mai important decât asta este faptul că rezolvă cele trei nevoi esențiale: performanță, siguranță și confort (fizic și mental). Toate acestea oricând, oriunde ai nevoie.

Suzuki S-CROSS

Mai mult decât o resursă utilă și sigură, S-CROSS oferă și o experiență plăcută de condus – îți permite să te bucuri de performanțele motorului și ale sistemului ALLGRIP. În același timp, dispui de toate comenzile importante la doar o apăsare de buton. Iar atunci când pleci în excursie cu familia sau cu grupul tău de prieteni, s-ar putea să fii surprins să vezi că „lupta” cea mare nu se dă pe locul din față, ci pe locurile de pe bancheta din spate. Nu există vreme rea sau peisaj plictisitor. Fie că plouă și totul se cufundă în gri, fie că razele soarelui te gâdilă ușor, plafonul panoramic are superputerea de a te plasa pe tine, pasagerul din S-CROSS, în mijlocul acțiunii.

Ți-am făcut „poftă” de excursii? Hai pe la noi să faci cunoștință cu Suzuki S-CROSS!

ps. hai pe instagram să vezi cum ne-am distrat cu S-CROSS în excursie!

 

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top