Ce noutăți aduce Rabla 2022?

În cazul Programului Rabla Clasic, prima de casare este acum de 6.000 lei, respectiv 9.000 lei, în cazul predării a două mașini uzate. La aceste sume se pot adăuga și alte ecobonusuri, astfel:

  •  1.500 lei, pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
  • 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid;
  • 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

O altă noutate este că vechimea mașinii uzate trebuie să fie de cel puțin şase ani de la data primei înmatriculări în România. De altfel, a fost eliminat şi termenul de 60 zile de casare/radiere a autovehiculului uzat. Asta înseamnă că solicitanții au timp să îşi caseze maşina până la emiterea facturii maşinii noi.

În cazul Programului Rabla Plus, s-a introdus obligativitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziționarea unui autovehicul nou. Iar pentru fiecare autovehicul nou, există posibilitatea casării a două mașini uzate.
Finanțarea va fi de:

  • 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric și 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat;
  • 54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric și 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, pentru achiziționarea unui autovehicul nou, în schimbul casării a două autovehicule uzate;
  • pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și care are norma de poluare nu mai mare de Euro 3, se adaugă un ecobonus de 1.500 lei/autovehicul.

Dacă visai la un automobil Suzuki nou, acum e momentul să-ți îndeplinești visul! Vino la Autonet să-ți alegi modelul preferat.

P.S: în cazul anumitor modele, livrarea e imediată! 😉

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top