Curs de siguranță rutieră pentru un viitor cu șoferi mai responsabili la Autonet

Pe final de an școlar, la Autonet a sunat clopoțelul pentru ora de siguranță rutieră! 🔔

Pentru că la Suzuki creștem împreună, ne-am gândit la cei mai tineri viitori șoferi. Am dezvoltat și implementat un proiect special pentru ei, având ca obiectiv familiarizarea copiilor cu regulile de circulație. La atelierul organizat de noi și susținut de Alexandra Mircea, Youth Trainer, ne-au fost alături prichindei cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani.

Deprinderea cunoștințelor despre circulația rutieră este esențială și poate fi mai ușoară în copilărie. Așadar, am îmbrăcat haina profesorului și i-am introdus pe cei mici în universul rutier. Până la final, am reușit să înțelegem tainele traficului și să învățăm, prin joc și strategie, regulile de circulație.

Dar hai mai bine să îți povestim cum a fost!

În primul rând, trebuie să faci cunoștință cu Alexandra Mircea. Este trainer și consilier de dezvoltare personală, cu peste opt ani de experiență în organizații de tip ONG și peste patru ani în training și educație non-formală (copii, adolescenți și profesori). Viziunea ei este de a forma viitori adulți independenți, care să aibă încredere în puterile lor și să trăiască viața pe care doresc să o aibă.

„Pentru mine, lucrul cu copiii a venit mereu natural, ca un firesc care continuă sa crească odată cu experiențele pe care le am. Probabil cuvintele care mă definesc cel mai bine sunt entuziasmul și culoarea – pe care le pun în tot ceea ce fac și care îmi aduc copiii atât de aproape de suflet.”

Iar copiii au simțit, pe bună dreptate, energia pozitivă pe care Alexandra o aduce, cei mici dezlipindu-se cu greu de ea la finalul atelierului. O confirmă fotografiile în care Alexandra primește mereu îmbrățișări de la gașca de prichindei.

Cursul a început undeva în jurul orei 11 dimineața. Copiii s-au strâns pe un „covor surpriză” în jurul Alexandrei și, după o tură de prezentări, a sunat clopoțelul de intrare la ora de educație rutieră. Se vede că cei mici au fost odihniți fiindcă au urmărit cu mult interes explicațiile Alexandrei. Atenția le-a fost captată de semnele de circulație colorate (pe câteva le-au și recunoscut), dar și de regulile de traversare sau de exemplele concrete pregătite.

Și pentru că jocul este cel mai bun mod de a-ți testa cunoștințele, prichindeii s-au aventurat într-un concurs de răspunsuri corecte. Rezultatele? Promițătoare! Se pare că vom avea o mână de viitori adulți precauți în trafic.

După atâta distracție, nu poate urma decât o pauză de gustare! Atât părinții, cât și copiii, s-au delectat cu bunătăți pe care le-am așezat cu drag la recepție. Brioșele cu afine, fursecurile și fructele au asigurat doza de energie necesară pentru a continua jocul și învățarea.

Partea a doua a cursului a început cu cei mici așezați într-un șir indian și urmărind-o curioși pe „doamna profesoară”. Se putea simți atmosfera relaxată în tot showroom-ul Autonet. Atât de prinși au fost copiii în vraja momentului, că nici n-au sesizat cum ne învârteam noi de colo-colo, pregătindu-le surpriza zilei.

Între timp, părinții au avut și ei parte de activități „educative”! După un saleu și o cafeluță, a urmat invitația de a descoperi reprezentanța Autonet alături de Ionuț Bilciurescu, director general, și Cosmin Beclea, director de service. Vizita a fost completată de o discuție amplă, cu multe întrebări și răspunsuri din partea părinților dornici să afle cât mai multe despre activitatea companiei și despre automobilele Suzuki.

Asta le-a dat suficientă libertate copiilor să se zbenguie dintr-un colț în altul, să discute și să se bucure de partea cea mai amuzantă a evenimentului: cursa cu mașinuțele teleghidate! Nu vom da detalii, fiindcă ne dorim ca această activitate să rămână o surpriză și pentru viitoarele evenimente. Vom spune doar că, în viața reală, nu s-ar lăsa cu atâtea râsete atunci când un șofer este oprit pentru nereguli în trafic.

Și când credeau că s-au terminat surprizele, am mai avut ceva pregătit pentru cei mici și pentru cei mari: concursul Kahoot. Aici copiii au avut ocazia să facă echipă cu părinții pentru a răspunde unor întrebări despre istoria mărcii Suzuki, dar și pentru a-și verifica informațiile proaspăt acumulate despre trafic.

O serie de poze și îmbrățișări mai târziu, copiii și părinții au plecat cu zâmbetul pe buze spre casă și cu încrederea că cei mici vor fi mai în siguranță în trafic.

Educația este esențială pentru a construi generații de adulți cu simț al răspunderii și cu respect față de cei din jurul lor și de mediul înconjurător. Suntem onorați să facem parte din acest proces, în felul în care știm cel mai bine: cu și despre mașini.

Proiect inițiat de Autonet, ca parte a strategie noastre de sustenabilitate, aliniată la planul global de sustenabilitate a mărcii Suzuki pe care o reprezentăm. Direcția urmărește să atingă următoarele obiective strategice: educație, condus responsabil și siguranță în trafic, creare de valori sociale.

Pentru că învățăm unii de la ceilalți, avem permanent nevoie de feedback. La finalul evenimentului, i-am invitat pe părinții prichindeilor să ne lase câteva gânduri, impresii și recomandări. Astfel am aflat că cel mai mult le-au plăcut copiilor „jocurile și activitățile, prin intermediul cărora au învățat semnele de circulație”. Întrebați cu ce au rămas în urma atelierului, ei ne-au răspuns: „au reținut modelele Suzuki, culorile, motorizările și logo-ul mărcii”, cu „amintiri frumoase” și „distracție”.

La Suzuki, creștem împreună!

Leave comments

Your email address will not be published.You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top