Cu ochii-n patru la două roți!

Sursa foto: amsonline.ro

Astăzi vorbim despre comportamentul în trafic și începem cu obstacolele pe care le întâlnim adesea pe șosea. Mulți ar spune că la volan le pot face probleme gropile, animalele sălbatice sau… cei care au vehicule pe două roți, bicicliștii și motocicliștii. Ne îndreptăm atenția spre motocicliști, pentru că odată ce termometrele arată mai multe grade, apar din ce în ce mai mulți pe șosele. De aceea, este important să fim de două ori mai atenți în această perioadă, până când ne reobișnuim cu prezența lor în trafic.

Mersul printre mașini. Avantajul unui vehicul pe două roți este că te ajută să traversezi mai repede aglomerațiile urbane, pentru că te poți strecura ușor. De multe ori, motocicliștii se pot „ascunde” în unghiul mort al mașinii tale sau, uneori, pur și simplu nu-apuci să-i observi. Ca să îți fie mai ușor, mereu când ai de gând să faci o manevră, gândește-te un moment dacă ar putea fi un motociclist în zonă.

O motocicletă nu se compară la dimensiune cu un automobil, de aici și faptul că poate să pară ca fiind la o distanță mai îndepărtată, iar viteza ei este mai greu de estimat. De aceea, consider-o mai aproape decât pare și oferă-ți timpul de reacție corespunzător.

Într-adevăr, motocicliștii se pot bucura de o manevrabilitate mai precisă, dar nu uita că și ei ocupă un loc destul de mare pe șosea. Gropile sau vântul puternic îi determină să păstreze o distanță mai mare, deci și tu ar trebui să-i tratezi ca pe oricare alți participanți la trafic.

Unii dintre ei folosesc des frâna de motor sau se opresc din accelerare pentru a încetini. Problema este că becurile de frână nu li se vor aprinde în aceste condiții. Fii mai atent/ă când te apropii de zona unei intersecții, dacă ai un motociclist în față. Trebuie să știi că un carosabil alunecos poate face oprirea ceva mai dificilă pentru el.

Când ești pe șosea, păstrează măcar un metru distanță între tine și linia care separă benzile. În caz că drumul se aglomerează, motociclistul va avea loc să treacă prin acest culoar și va contribui cât de puțin la eliberarea traficului.

Dacă oprești mașina lângă drum și urmează să cobori, asigură-te înainte și spune-le și celorlalți pasageri din mașină să se asigure, indiferent din ce loc deschid portiera. Un moment de neatenție poate duce la lovituri grave, în cazul în care se produce impactul cu un motociclist.

Sistemele de siguranță disponibile în cazul automobilelor Suzuki îți vor da primele semnale dacă un motociclist se află în unghiul mort.

De asemena, modelele Suzuki frânează brusc când rulezi cu viteză redusă și detectează obstacole în față. Funcția are trei roluri: avertizare, asistare și frânare automată. Colegii noștri din showroom îți pot da mai multe detalii despre sistemele de siguranță. Vino să descoperi modelele! 🙂

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top