Vara rimează cu Vitara. Suzuki vrea la mare!

Dăm scroll pe Facebook, lumea-i la plajă. Aruncăm un ochi pe Instagram, parcă auzim prin poze cum se sparg valurile la mal. Gata! Vrem să ne relaxăm și noi. În plin sezon, escapada la mare e cel mai întâlnit fenomen. Chit că stai o zi, un weekend sau o săptămână, e un lucru nelipsit din programul de vară. Principala grijă? Costumul de baie și protecția solară să fie pregătite. Noi îți dăm câteva ponturi pentru o călătorie plăcută până pe litoral.

Înainte de toate, asigură-te că vei ajunge cu mașina și te vei și întoarce cu ea fără probleme. Cel mai important lichid, după combustibil, este uleiul. Verifică dinainte nivelul, dar și data la care a fost făcut ultimul schimb. Dacă vă apropiați de intervalul stabilit, ar fi bine să nu mai aștepți: programează-te în service, pentru a schimba uleiul și filtrele. Un sfat venit din partea unui mecanic e să ai mereu în portbagaj un bidon de ulei, pentru a completa, dacă este cazul.

Frâna reacționează instant când ai treabă cu ea? Până ajungi la mare și înapoi, n-ai vrea să ai parte de ai surprize. O simplă verificare o poți face chiar tu. Alege o zonă cu un asfalt uniform și frânează la o viteză de 60 km/oră, constant. Observă cât de rapidă este oprirea și dacă au existat devieri de traiectorie. Dacă apar simptome care te îngrijorează, contactează mecanicul și scapă de ele.

Mulți preferă să prindă soarele de dimineață: e mai blând și nu-ți lasă arsuri urâte. Asta înseamnă că o să pleci de acasă cu noaptea-n cap. În acest caz, verifică dinainte toate becurile. Pe lângă, pune de rezervă și-n portbagaj, e mai bine să previi decât să-ți adaptezi vederea la întuneric.

De anvelope sigur știi, noi doar îți reamintim să le verifici înainte de drum. Să nu uiți roata de rezervă și trusa cu cric și chei pentru roți, n-ai vrea să cauți o vulcanizare când soarele arde mai tare.

Canicula se strecoară foarte ușor în interiorul mașinii și-ți poate influența modul de a conduce. Este important ca în interiorul mașinii să existe un microclimat confortabil. Așa că, verifică sistemul de climatizare și nu uita de sticlele cu apă: hidratarea este foarte importantă! Cu siguranță vei avea nevoie și de o pauză. Asigură-te că ai în mașină o geantă sau o ladă frigorifică. Mâncarea se păstrează în stare perfectă, iar lichidele îți vor da refresh-ul de care ai nevoie.

Ce să nu-ți lipsească din mașină? Obligatorii sunt kit-ul de prim-ajutor, extinctorul, triunghiul de avarie și rezerve de lichide tehnice. S-ar putea să ai nevoie și de o lanternă, parasolare speciale, trusă de scule, încărcător pentru telefon, cablu de remorcare sau pompă de umflat anvelope. Dacă n-ai loc pentru toate, apelează la Vitara, portbagajul lui are loc pentru dorințele fiecăruia.

Bun, de lucrurile tehnice ne-am asigurat. Atât ele, cât și starea noastră de bine trebuie verificate și întreținute. Ascultarea muzicii preferate ne influențează starea, iar pentru un plus de energie, compune-ți de acasă playlist-ul și vei vedea că timpul trece mai repede. Dacă te plictisești, nu uita de posturile locale de radio, poate dai de o piesă care să-ți stârnească amintiri plăcute. Sunt prezenți și copii în mașină? La un moment dat se vor plictisi de tabletă… Interacționează cu ei. Sunt câteva jocuri care vă pot ține activi, punându-vă mintea la contribuție. Încearcă Fazan, Ce încape într-o valiză? sau Continuă povestea. Niciodată nu sunteți prea mari pentru a vă amuza puțin.

Zilele călduroase combinate cu aglomerația orașelor ne fac să ne simțim mai obosiți decât de obicei. Ia-ți timp liber și fugi la mare!

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top