Cum faci mișcare deszăpezind mașina?

A nins iar și s-a adunat strat grosuț de zăpadă. În loc să te superi, mai bine vezi partea bună: mai faci puțină mișcare, că și-așa, pierzi mult timp stând în trafic. Îți propunem să te trezești cu o jumătate de oră mai devreme dimineața, să te îmbraci lejer, musai să ai niște mănuși impermeabile și să-ți pui în căști o melodie care îți place, dar să fie ceva energic.

Ai ajuns la mașină? Pornește motorul și scoate peria aia din kit-ul pe care îl ai în portbagaj. Acum, aruncă o privire: zăpadă multă? Dispare cât ai zice: mda, uite cum va fi iarna, la volan!

Înainte de a te apuca de treabă, întinde brațele și ține peria paralelă cu solul. După ce faci 10 genuflexiuni, ești gata să dezgropi mașina. Începi cu luneta: trei mișcări în jos cu mâna dreaptă, muți peria, trei mișcări cu stânga. Pauză. Faci o tură de mersul piticului, ca să bătătorești zăpada din jur și ca să-ți conturezi, cumva, locul de parcare. Adio stepper!

Din nou în picioare. Urmează plafonul. Mergi în fața mașinii, partea dreaptă. Ține peria în mâna dreaptă. Tragi de zăpadă de la jumătatea plafonului spre exterior în mișcări circulare. Da, da, circulare! Să nu trișezi. Repeți figura și pe partea stângă, cu mâna stângă. E un pic mai greu, așa-i? Sau ești stângaci?

Urmează a doua sesiune de mersul piticului, dar în sens invers. Să vezi ce ușor vei ieși din parcare! Apoi, te ocupi de capotă. Lași peria jos și-ți folosești ambele mâini, doar ai mănuși bune: pornești de la jumătate și tragi de zăpadă spre exterior, până vezi bine culoarea caroseriei (sperăm să nu-ți dai seama că ai confundat mașina cu a vecinului). Repeți de vreo 5 ori schema asta.

Apoi, trebuie să te asiguri că ești gata de drum și verifici toate ușile. Le deschizi la maximum pe fiecare, folosind câte o singură mână și stând la 50 de cm distanță. Apoi te aplauzi tare, încerci să faci să se audă ceva din mănușile alea. Scuturi bine și picioarele, să nu-ți fi rămas zăpadă prin bocanci. Și, ca să stârnești și mai tare atenția celor care trec, mai faci o serie de zece genuflexiuni.

Ai terminat? Primești un mare BRAVO din partea noastră, câteva zâmbete de la cei din jur și mulțumire de la corpul tău. Urci la volan, pornești ștergătoarele și deschizi torpedoul: acolo ar trebui să găsești o ciocolată drept răsplată. Poți s-o mănânci, că meriți. Pune-ți centura și pleacă unde ai treabă. Drum bun, ne vedem în trafic!

După încălzirea de lângă mașină, urmează încălzirea din trafic: ochii mari si atentie sporită. Drumul e mai periculos după ce cade zăpada. Dacă te afli la volanul unui Vitara, sistemul ALLGRIP e numai bun pentru provocările iernii. Pe lângă cele trei moduri de condus, Snow este dedicat acestei perioade. Zăpada proaspăt depusă și gheața pusă pe șotii, nu îți vor da bătăi de cap, iar tu vei conduce liniștit mașina preferată. Drum bun, ne vedem în trafic!

P.S: N-ar fi frumos ca iarna, parcarea să se transforme în sală?

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top