Ce noutăți aduce Programul Rabla 2023 pentru persoanele fizice?

E oficial, cresc primele de casare pentru Rabla Clasic! Primești 7.000 lei pentru a-ți lua mașină nouă, în schimbul casării alteia uzate, sau 10.000 lei, dacă ai de casat două automobile. Totodată, programul prevede bonusuri de încă 1.500 lei pentru fiecare mașină mai veche de 15 ani, un ecobonus de 1.500 lei pentru emisii sub 120 g CO2/km și un ecobonus de 3.000 de lei dacă alegi un automobil hibrid. În total, ajutorul de la stat poate fi de până la 17.500 lei.

Cum funcționează Programul Rabla Clasic 2023?

Ești hotărât să îți îndeplinești visul și ești interesat(ă) să te înscrii în program, ia legătura cu noi și spune-ne că vrei să beneficiezi de avantajele Rabla Clasic. Înscrierea se face electronic, direct în aplicația PSIPAN, iar de asta ne ocupăm noi!
Sunt necesare câteva documente de la tine:
► Actul de identitate în original și copie;
► Certificat fiscal emis de Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale (DITL) ;
► Certificat de atestare fiscală de la ANAF;
Dar și documente de la proprietarii mașinilor ce urmează să fie casate, în cazul în care aceștia nu coincid:
► Certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a mașinii sau mașinilor vechi;
► Actul de identitate al proprietarului mașinii sau mașinilor uzate, dar și certificatul fiscal de la Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale (DITL).

 

Care sunt ultimii pași?

După ce verificăm actele și confirmăm validarea în aplicația PSIPAN, îți vom da nota de înscriere, care are o valabilitate de 120 de zile de la data emiterii, potrivit afm.ro. Ulterior, vei merge la un centru autorizat Remat cu mașina, respectiv mașinile care urmează a fi casate.
După casare, vei primi un certificat care să ateste distrugerea autovehiculului, respectiv a autovehiculelor vechi. Îți revine obligația de a scoate din evidențele DITL și de a radia mașina veche la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Certificatele de distrugere și dovada radierii mașinii vechi trebuie depuse în dosarul făcut la noi. După ce s-au îndeplinit toate condițiile de mai sus, poți achiziționa noul tău automobil, în termenul de valabilitate a notei de înscriere, bineînțeles.

 

Ce avantaje are Programul Rabla Plus?

La Rabla Plus, rămân sumele pentru prima de casare din anul anterior: 26.000 lei pentru un Plug-in Hybrid (PHEV), la casarea unui automobil vechi și 29.000 lei la casarea a două automobile vechi. Beneficiezi de 51.000 lei la achiziția unui vehicul 100% electric, cu o mașină casată, și 54.000 lei la casarea a două mașini vechi. Pentru fiecare automobil mai vechi de 15 ani se acordă un ecobonus de 1.500 lei. Astfel, poți beneficia până la 57.000 lei pentru achiziția unei mașini electrice, cu două tichete prin Rabla Plus, fără ca suma să depășească 50% din prețul mașinii.

 

Te așteptăm pe Calea Giulești 125, Sector 6 să îți vezi visul cu ochii!

Leave comments

Your email address will not be published.You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top