SX4 S-CROSS, prieten de nădejde

Salut! Tocmai ce m-am întâlnit cu un bun prieten de-al meu. Îl știi pe Suzuki SX4 S-CROSS? Am multe să-ți povestesc despre el. Te vei întreba de ce vorbesc despre un crossover de parcă mi-ar fi prieten. Ei bine, asta e senzația pe care o lasă SX4 S-CROSS: te simți confortabil și-n siguranță atunci când îl conduci. Faci echipă bună indiferent de vreme sau trafic, iar încrederea reciprocă îți garantează cele mai frumoase călătorii.

Niciodată nu știi ce are de gând S-CROSS: acum îl vezi off-road, cu adrenalina crescută, iar mai apoi on-road supraviețuind în traficul urban. E cu tine când îți duci copilul în fiecare zi la școală, când  mergi duminica la iarbă verde sau poate într-un loc mai greu accesibil, dacă ai nevoie liniște. Cu toate acestea, când te uiți la el, descoperi un design simplu, cuminte și practic, cu o inimă mare cam cât pentru cinci pasageri, portbagajul având loc pentru lucrurile fiecăruia.

Dacă alerg toată ziua, eu obosec. Lui pare să-i placă atât aglomerațiile urbane, cât și escapadele de weekend, în locuri mai puțin accesibile. Poate avea motor turbo de 1.0 l și 112CP, iar dacă îl preferi un pic mai agitat, există și opțiunea unui motor turbo de 1,4 l. Știi cum suntem noi, oamenii, avem două viteze: încet sau foarte încet, iar cele șase trepte de viteză ale lui Suzuki SX4 S-CROSS ne pot dubla entuziasmul când avem de făcut drumuri mai lungi sau mai scurte. Cu cât sunt mai multe trepte, cu atât complexitatea cutiei crește și motorul e menținut mai mult timp în intervalul de turații optim.

De ce e atât de simplu să îl ai camarad de drum? Pe lângă calitățile pe care le are un bun prieten pe care te poți baza indiferent de circumstanțe, beneficiază de tracțiunea integrată ALLGRIP SELECT: adică un sistem controlat electric care oferă patru moduri de condus. Deci, se adaptează cerințelor tale oricând.

Să le luăm pe rând. Modul AUTO are senzori care detectează dacă roțile vreunei punți tind să derapeze, iar computerul central comandă imediat cuplarea roților din spate pentru o siguranță cât mai bună. Modul SPORT îți crește siguranța dacă te grăbești sau dacă își place să conduci sportiv: declanșează transferul cuplului pentru puntea din spate, care este optimizat în special în viraje, astfel încât să fie controlate tendințele de derapare a mașinii. Acest mod face din SX4 S-CROSS o mașină agilă, dar cu rezervele ce țin de înălțime și centrul de greutate mai ridicat. Așadar, să nu confuzi acest crossover cu o mașină sport!

Condusul pe timp nefavorabil îți trezește multe frici, tocmai de aceea SX4 S-CROSS te ajută să le alungi: modul SNOW este gândit pentru momentul în care suprafața de rulare oferă o aderență precară, fie că vorbim de zăpadă, ploaie sau noroi. Practic, astfel de drumuri vor fi făcute în siguranță datorită acestei funcții. Ultima, dar nu cea din urmă, este funcția LOCK, utilă dacă ajungi pe drumuri forestiere cu un grad mic spre mediu de dificultate.

Pe lângă toate acestea, S-CROSS ține pasul cu tehnologia: are un sistem multimedia cu touchscreen cu un meniu intuitiv. Plus o armată de sisteme care te protejează. Spre exemplu, cruise control adaptativ, al cărui senzor radar frânează și accelerează mașina, în funcție de circumstanțe, iar șoferul chiar poate seta distanța la care sistemul să reacționeze.

Acum înțelegi de ce am încredere în el ca într-un prieten? Face totul ca să-mi ofere mobilitatea cea mai bună, dar stai liniștit, nu e loc de gelozie aici, poate fi și prietenul tău sau poate devenim toți trei prieteni. Hai la test-drive!

 

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top