7 lucruri pe care poate nu le știai despre Suzuki

Dacă ești fan Suzuki, atunci știi mai multe despre acest brand decât oricare dintre prietenii tăi. Dar s-ar putea să fie lucruri care să-ți fi scăpat. Am adunat câteva curiozități pe care le ascunde S-ul japonez.

Prima invenție a lui Michio Suzuki a fost un război de țesut pentru mama sa. El a crescut într-un sat pescăresc, unde principala activitate a femeilor era țesutul, iar mașinăria pe care a inventat-o era de zece ori mai rapidă față de celelalte existente la vremea aceea. A revoluționat, astfel, producția de războaie de țesut. Culorile din logo-ul Suzuki vin tot de aici.

În 1952, în premieră mondială, este comercializată bicicleta cu motor „Power Free”, cu motor de 36 cc. Astăzi, pe lângă motociclete, Suzuki produce mașini, motoare marine și scaune cu rotile.

Cuvântul Ignis înseamnă foc în latină. Tocmai de aceea, se spune că Suzuki Ignis e capabil să aprindă simțurile. Ție ce îți transmite Ignis când îl privești?

Japonia este renumită pentru atenția pe care o acordă mașinilor mici. Reglementările privind automobilele arată că un vehicul nu poate depăși lungimea de 3,4m, lățimea de 1,48m și înălțimea de 2m. Japonezii care conduc mașini de dimensiuni reduse au anumite facilități fiscale și plătesc asigurări auto mai mici. Toate aceste reglementări au transformat Suzuki Japonia într-o companie care produce modele de mașini mici pentru toate gusturile, de la automobile sport, la mini-crossovere.

În 1955 a fost lansată prima mașină japoneză de mici dimensiuni, Suzulight. Primele două unități au fost cumpărate de doi medici. Unul dintre ei fusese nevoit anterior să meargă acasă la pacienți pe bicicletă, iar deplasările erau dificile atunci când ploua. Cu Suzulight, intervențiile lui au devenit mult mai rapide și mai ușoare.

În 1991, a fost inaugurată în Ungaria Magyar Suzuki Corporation, uzina de producție unde au fost colegii noștri vara aceasta. Este singura fabrică Suzuki din Europa, iar Suzuki Vitara pentru Japonia se fabrică exclusiv aici! De asemenea, cine vrea să se angajeze la uzina din Esztergom, indiferent de departamentul în care va ajunge, trebuie să meargă mai întâi pe linia de asamblare, să observe timp de două săptămâni ce se întâmplă acolo.

Suzuki Motor Corp este unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume: se află între primii zece, din fabricile Suzuki ieșind, în medie, trei milioane de vehicule în fiecare an.

1 Comment

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top